Capitală: Hanoi

Suprafaţă: 331 689 km²
Monedă: dong
Limbă oficială: vietnameză
 
Şerpuind de-a lungul ţărmului Asiatic al Pacificului, Vietnamul cuprinde numeroase tipuri de relief, climă şi cultură,. întinzându-se din munţii din nord până la mlaştinile Deltei Mekongului, pe o distanţă care depăşeşte 2000 de km. Este un ţinut care răsplăteşte atât călătorul aflat în căutarea frumuseţilor naturii cât şi pe cel dornic să înţeleagă tradiţiile acestei ţări.
 
Dată fiind oferta bogată de puncte de atracţie care merită vizitate, turiştii se confruntă cu alegerea itinerariului. La fel de tentante sunt plimbările pe străzile Cartierului Vechi al Hanoiului din nordul ţării, croazierele în Golful Ha Long şi excursiile în pieţele triburilor din munţi din Sa Pa, la graniţa cu China. Apoi în sudul Vietnamului, arhitectura colonială şi agitaţia vieţii de noapte a oraşului Ho Şi Min- fost Saigon exercită o puternică atracţie alături de dealurile din Dalat, purtând mireasma pinilor, plajele liniştite din Nha Trang şi Mui Ne, precum şi pieţele plutitoare din Delta Mekongului.
 
Numele său evocă atâtea pasiuni, încât la o enumerare întâmplătoare a naţiunilor, Vietnamul este una dintre cele care dintotdeauna au atras atenţia. Dar semnalul de alarmă tras odată cu tulburările din anii 50 a condus odată cu trecerea timpului la o reorientare a politicilor sale economice şi la normalizarea relaţiilor cu Statele Unite. În prezent Vietnamul este o naţiune în plină dezvoltare. Capitala sa Hanoi a luat naştere sub denumirea de Thang Long, ceea ce înseamnă dragon în ascensiune, o imagine care astăzi se aplică întregii ţării.
 
Multă vreme eclipsată de gastronomia chineză şi de cea thailandeză, bucătăria vietnameză se dezvoltă rapid prin propriile mijloace. Gurmanzi de pe toate meridianele lumii se adună în jurul meselor din toată ţara şi trimit în Occident rapoarte laudative la adresa bucătăriei clasice vietnameze, apreciind simplitatea tehnicii, prospeţimea ingredientelor, abilitatea prezentării şi ştiinţa de a combina gusturile, texturile şi temperaturile. Ingredientul considerat absolut indispensabil în bucătăria vietnameză este nuoc mam, un condiment iute cu al cărui gust te obişnuieşti în timp.
 

Harta Vietnamului are forma literei S, şerpuind simetric de-a lungul regiunii de sud, disipându-se în secţiunea mediană, scurtânu-se şi boltându-se în partea nordică. Munţii, cu o lungime de 1650 de km, formează coloana vertebrală a acestei ţări, mergând aproape paralele cu graniţele Cambodgiei şi Laosului. Însă râurile şi marea dau contur teritoriului, atât vizual cât şi din punct de vedere cultural, de-a lungul litoralului cu o lungime de 3.444 km şi al celor două cursuri de apă ale rîului Roşu şi Fluviului Mekong

Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®