America de Nord - Statele Unite ale Americii

 
Capitala: Washington
Suprafaţa: 9.826.630 km² 
Limba oficială: engleza
Moneda naţională: dolarul american
 
America este ţara oraşelor orbitoare cu zgârie-nori măreţi şi a cowboy-lor, a mâncării tip fast food şi a baseball-ului, a falnicelor păduri de răşinoase, a lacurilor alpine şi a vârfurilor muntoase ascuţite, a deşerturilor sterpe şi a litoralului cu o frumuseţe aparte, şi nu în cele din urmă a parcurilor naturale.
 
Tot aici s-au născut şi Los Angeles, Las Vegas, Chicago, Miami, Boston şi New York City - marile metropole americane unde s-au adunat culturi, gastronomii şi modalităţi de divertisment de pe întreg mapamondul.
 
În cele 50 de state la care se adaugă şi districtul federal Cu o populație de peste 312 milioane de pesoane, Statele Unite este nu numai a treia țară ca suprafață din lume, dar și a treia cea mai populată țară a lumii. Întrucât oameni din toate țările lumii au emigrat cândva sau continuă să emigeze în Statele Unite, această ţară este și una dintre țările lumii cele mai diverse din punct de vedere etnic şi cultural.
 
Ţară joacă un rol dominant în peisajul cultural mondial, fiind renumită şi pentru vasta sa gamă de destinaţii turistice: zgârie-norii din Manhattan şi Chicago, minunile naturale din Yellowstone şi Alaska, plajele calde şi însorite din Florida, Hawaii şi California de Sud, cazinourile din Las Vegas sau faimoasele parcuri naţionale Yosemite şi Grand Canyon.
Citeşte mai mult


Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®