Capitala: Lima
Suprafaţa: 1.285.216 km² 
Limba oficială: spaniolă
Moneda naţională: nuevo sol
 
Peru – o ţară cu multe personalităţi – unde marile centre urbane prosperă alături de tradiţiile ancestrale ale ţinuturilor rurale din Anzi şi deşerturile imense fac loc pădurilor tropicale de un verde întunecat, crează un mozaic unic care te face să crezi că te afli pe 2 continente separate.
 
Majoritatea teritoriului care se află între graniţele Peru a fost condus de o putere centrală încă din secolul XV-lea, atunci când imperiu Inca se afla în perioada de apogeu, Peru fiind astfel cel mai vechi stat al Americii. Luând în considerare acest fapt, nu e de mirare că majoritatea lucrurilor pe care le asociem cu America de Sud (lama, alpaca, civilizaţia incaşă cu Machiu Picchu) sunt de esenţă peruană.
 
Cu o populaţie de 29 de milioane de persone, Peru este a patra ţară din America de Sud în ceea ce priveşte numărul de locuitori. Aproape 45% din peruani sunt indigeni (doar Bolivia având un procentaj mai mare de indigeni în emisfera vestică) iar restul populaţiei este împărţit între metişi (37%), europeni (15%) şi mici grupuri etnice de africani şi asiatici.
 
Triburi amerindiene precum Aguarana, Machigenga, Shipibo, Urarina sau Yagua îşi au aşezământul în bazinul Amazonului. Pe lângă limbile lor, aceşti băştinaşi ai pădurii tropicale au mai multe tradiţii şi obiceiuri inspirate din culturile precolumbiene şi iberice ale ţinuturilor muntoase şi de coastă. Aceste triburi din junglă au grade diferite de contact cu lumea exterioară, unele fiind relativ bine integrate în societăţile oraşelor din jungla, iar altele având contact foarte puţin sau deloc cu lumea exterioară junglei.
 
Una peste alta, Peru posedă aproape orice de ecosistem pentru care continentul sudamerican este cunoscut. De la Anzii înalţi şi pădurea tropicală amazoniană, până la Deşertul Atacama şi enigmaticul platou alpin înalt, această naţiune îşi etalează mozaicul remarcabil de peisaje, ţinuturi, climă şi sălbăticie.
 
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®