CĂUTARE RAPIDĂ
Tipuri de newsletter:

Nunți și lună de miere - Noua Caledonie


Capitala: Noumea.
Suprafaţă: 19.060 km².
Limba oficială: franceză.
Moneda: francul CFP.
Teritoriu francez şi locaţie exotică precum multe alte teritorii franceze de peste mări. Noua Caledonie se întinde pe Tropicul Capricornului, Melanesia. Insula Principală - Grand Terre este înconjurată de grupuri de insule mici precum Belep la nord, Insula Pinilor la sud, insulele Loialităţii la est (Ouvéa, Lifou, Tiga si Maré) şi la vest arhipelagul Insulelor Chesterfield şi reciful Bellone. Cu toate că a fost colonizată de britanici şi de francezi în sec XIX insulele au devenit posesiuni franceze în 1853.  Insulele Loialităţii sunt situate la câteva sute de km în larg faţă de aceasta, iar cea mai mare dintre ele, Lifou, este doar cu puţin mai mare decât Martinica, o alta insulă franceză. James Cook a ajuns cel dintâi în insula Grande Terre şi a denumit-o Noua Caledonia.
Noua Caledonie are 350 de km în lungime şi 70 de km în cea mai lată porţiune. Din punct de vedere al reliefului muntos acesta este reprezentat  de Muntele Panié a cărui altitudine este de 1630 m. Ca şi multe alte insule din Pacific, şi Noua Caledonie facea parte din vechiul continent Gondwana care includea la un moment dat şi Noua Zeelandă şi Australia.
Zona acvatică înconjurătoare deţine cel mai amplu şi mai bine protejat complex lagunar de pe planetă în care se regăsesc o multitudine de vietăţi maritime. Laguna caledoniană are o suprafata totală de 24.000 de km².
Noua Caledonie are foarte multe de oferit turiştilor de la plaje cu nisip fin si alb scaldate în apa de smarald până la peisaje montane superbe şi restaurante cu specific franţuzesc. Printre obiectivele importante amintim Grotte de la Reine Hortense, Lindéralique Rocks, Parc Provincial de la Rivière Bleue. Oraşele principale sunt Noumea, Mont-Dore, Dumbea iar împărţirea administrativă este pe trei provincii Province des Iles, Province Nord, and Province Sud
Un simbol naţional al Noii Caledonii este pasărea Kagu.
Bariera de corali care înconjoară Grand Terre este a doua mare barieră din lume după Marea Barieră de Corali din Australia. Cultura Noii Caledonii are la bază trei influenţe majore: franceze, melaneziene şi polineziene.
Scufundările sunt activităţi preferate în rezervaţiile marine şi în jurul epavelor scufundate. Locurile preferate includ Noumea, Rezervaţia Farul Amedee, La Dieppoise, Ilot Maitre, Prony Needle, Tenia Horn, Fault şi Reciful Hienghene.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Destinaţiile noastre Tipuri de vacanţă Link-uri rapide
Africa
America Centrala si Caraibe
America de Nord
America de Sud si Antarctica
Asia
Australia si Oceania
Europa de Nord si Arctica
Europa si Rusia
Orientul mijlociu
Subcontinentul Indian
Aventură Chartere Circuite de grup
Circuite individuale Circuite în jurul lumii City break
Croaziere Evenimente Nunți și lună de miere
Oferte recomandate Ofertele săptămânii Pelerinaj
Plecări garantate Reduceri Safari
Sejururi Spa & wellness

Contact

Termeni și Condiții

Politica de Prelucrare a Datelor cu Carater Personal

Tichete / Vouchere de Vacanță

Protecția Consumatorului

 

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®