Capitală: Naypyidaw
Suprafaţă: 678 500 km²
Monedă: kyat
Limbă oficială: birmaneză
 
Lunga perioadă de inaccesibilitate a acestei ţări a păstrat-o relativ neatinsă păstrându-şi nealterate peisajele, cultura şi credinţele puternice. Myanmar este o ţară foarte frumoasă, autenticitatea, ospitalitatea cu care sunt întâmpinaţi călătorii îi face pe aceştia să revină cu plăcere ori de câte ori au nevoie.
Denumită şi Birmania, această ţară este una din cele mai fascinante destinaţii ale Asiei Orientale.
Obiectivele principale includ Pagoda Shwesagon din Rangoon, maiestuoasele temple şi pagode din vechiul Pagan, mănăstirile din Mandalay şi frumosul lac Inle-faimos pentru satele plutitor, grădinile frumoase şi vâslaşii din tribul Intha. Plaja Ngapali din golful Bengal este locul ideal pentru relaxare.
 
Trăind pentru multe decenii sub regulile politice represive, locuitorii acestei ţări şi-au găsit refugiul în credinţă, spiritualitate. Drept mărturie a puternicii credinţe sunt multitudinea de pagode şi temple care se găsesc în toată ţara de la poalele Himalayei până la junglele din sud. Locuitorii ţării nu au un cuvânt care să desemneze noţiunea de turist, pentru ei există doar oaspete.
 
Unul dintre motivele pentru care Myanmar este considerată o adevărată atracţie este pentru că aceasta se află la intersecţia a două mari culturi: Indiana şi Chineză. Este atractivă de asemenea pentru junglele virgine, munţi, plaje de vis, şi o bogată moştenire spirituală, unde locuiesc o varietate de etnii.

De la oraşul colonial Rangoo la maiestuosul oraş Mandalay, de la templele din Pagan de pe platourile fierbinţi şi prăfuite la frumuseţea lacului Inle, această ţară este un ţinut frumos şi intrigant. Plaje frumoase, temple ascunse, dealuri colorate cu aşezările triburilor, pieţele aglomerate, situri arheologice şi situri naturale sunt doar câteva din atributele acestei ţări magnifice.

Myanmar este şi o ţară bogată în frumuseţi naturale. Ecoturismul este o ramură tot mai promovată în această ţară. Elefantul are în Myanmar mai mult decât o semnificaţie importantă din punct de vedere cultural şi istoric ci şi de o importanţă economică majoră în industria cherestelei a ţării. În anul 2000 în Myanmar existau aproximativ 4.075 elefanţi. Importanţa acestora nu se datorează doar  faptului că susţin economia ţării ci şi datorită faptului că protejează mediul înconjurător.  Este universal acceptat faptul că transportul lemnului cu ajutorul animalelor este cea mai prietenoasă metodă de exploatare forestieră.

Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®