Circuite de grup - Laos

Capitală: Vientiane
Suprafaţă: 236.800 km²
Monedă: kip
Limbă oficială: laotiană
 
Învecinată cu ţări precum Cambodgia, China, Myanmar, Thailanda şi Vietnam, Laos ocupă o suprafaţă aproape egală cu cea a Regatului Unit mare parte din această suprafaţă fiind acoperită de munţi şi râuri. Pentru mulţi ani Laos a fost umbrită ca ţară din cauza evoluţiei active a vecinilor săi mare parte din Laos rămânând nedezvoltată multă vreme.   
Cultura locală este în mare parte bazată pe Budismul Theravada. Aceasta religie face din ţară o destinaţie liniştită pentru călătorii şi imprimă oamenilor un şarm unic şi prietenos.          
Nici o excursie în Laos n-ar fi completă fără a poposi măcar o noapte în liniştitul oraş Luang Prabang. Acesta este cunoscut pentru concentraţia mare de temple budiste şi amplasarea pe malurile Mekongului. Luang Prabang a fost declarat  sit UNESCO în 1995.
Dintre numeroasele râuri care străbat ţara cel mai important este de departe Mekongul. Mekongul este al 12-lea curs de apă ca lungime în lume fiind  cel mai lung din Asia de Sud-Est. Acesta este cea  mai mare resursă naturală a ţării. Îşi începe cursul în podişul tibetan, izvorând la peste 5.200 de metri altitudine, ca apoi să străbată 6 ţări, de-a lungul a 4.350 de kilometri, pentru a se vărsa în Marea Chinei de Sud prin sudul Vietnamului.
Mekongul formează o graniţă naturală între Laos şi Thailanda. Mekongul oferă posibilitatea petrecerii unor zile pe croaziere în locuri îndepărtate şi prea puţin văzute ale ţării deseori inaccesibile pe uscat.   
Câmpia cu Ulcioare este de asemenea un sit interesant şi misterios  datorită faptului că  peisajul este dominat de sute de “ulcioare de piatră” vechi de secole.
 
Produsul principal al Laosului este orezul lipicios (Oryza glutinosa), numit şi orez dulce. Acesta se mănâncă cu mâna înmuiat în celălalt fel de mâncare care de obicei este un sos picant, cu ardei iute, lămâie, usturoi sau sos de peşte. Locuitorii au două categorii de mâncare: orezul şi "ce se serveşte cu orezul". Mâncarea, în afară de orez, este de obicei limitată şi se serveşte mai mult ca şi condiment, astfel încât deseori este foarte picantă şi merge cu mult orez.
Citeşte mai mult


Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®