Capitală: New Delhi

Suprafaţă: 3.596. 590 km²
Limbă Oficială: hindi, engleză.
Monedă: rupie indiană.
India a contrariat dintotdeauna străinii. Oamenii lui Alexandru cel Mare au fost uluiţi de elefanţi. William Shakespeare, care nu a vizitat niciodată India a făcut aluzie la bogăţia negoţului său exotic în visul unei nopţi de vară. Mark Twain a numit India “ţara pe care orice om işi doreste să o vadă”. India continuă să fascineze cu egală forţă şi azi, când împleteşte tradiţia şi religia cu înflorirea dezvoltării globale. India este ţara marilor contraste, unde istoria şi tradiţia merg mână în mână cu prezentul dinamic. Ocupă locul al doilea, după Statele Unite în tehnologia informaţiei, totuşi viaţa domestică rămâne tradiţională şi familiile mănâncă împreună. Contrastele sunt evidente din clipa în care pui piciorul aici. Pe o porţiune aglomerată din afara capitalei New Delhi poţi vedea o cămilă, un căruţ tras de bou, o bicicletă, o turmă de capre, o motocicletă Harley-Davidson, un camion minuţios pictat de mână, un Mercedes ultimul model, o vacă, un autobus modern, şi chiar un elefant toate circulând laolaltă.  
 
India este cea mai mare democraţie din lume. Guvernarea ei este un miracol zilnic prin modul în care administrează o suprafaţă uriaşă locuită de o populaţie imensă. Ţara este împărţită în 28 de state şi 7 uniuni teritoriale. Oraşul Nordic Delhi, capitală din 1911 este Capitala Teritoriului Naţional datorită populaţiei sale numeroase.
 
Istoria Indiei se întinde pe mai multe milenii, de-a lungul cărora ţara a cunoscut numeroase războaie şi imperii, invazii şi cuceriri. Conducătorii străini au jefuit, au distrus au reconstruit şi au avut numeroase contribuţii culturale. Negustorii din ţările vecine şi din cele foarte îndepărtate au adus cu ei limbile si culturile lor. India este a şaptea ţară din lume ca suprafaţă. Un peisaj cu fluvii, câmpii, păduri, munţi şi deşert, şi o suprafaţă în forma romboidală.
 
Religia este un element vital în India de astăzi şi parte integrantă din istoria, artele şi monumentele sale. Hinduismul este practicat de majoritatea indienilor. Din el s-au născut budismul, jainismul şi sikhismul. Indienii respectă de asemenea şi credinţele din afară, ceea ce dă fiecărui regiuni un caracter aparte.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®