Capitală: Manila
Suprafaţă: 300.400 km²
Monedă: peso filipinez
Limbă oficială: tagalog

Cu ale sale peste 7000 de insule din care pot fi alese ca destinaţie turistică varietatea Filipinelor este suficientă pentru a satisface gusturile oricărui turist.

Doar 7% din aceste insule au suprafaţa mai mare de 2 km² şi doar o treime au un nume. Cele mai mari sunt Luzon -în nord, Mindanao -în sud şi Samar. Originea lor este vulcanică  şi majoritatea sunt străbătute de munţi. Majoritatea locuitorilor trăiesc pe 11 din aceste insule. Filipine este împărţit în 8 provincii principale: Bohol, Cebu, Leyte, Luzon, Mindanao, Mindoro, Negros, Palawan, Panay, Samar.
 
De la peisajele vulcanice din Luzon la spectaculoasele terase de orez din Banaue şi la nenumăratele plaje paradisiace Filipine are o grămadă de atracţii de oferit.

Filipine este şi un centru renumit de diving în toată lumea datorită vieţii marine de care dispune.  Ne referim la grădini de corali, peşteri, formaţiuni calcaroase subacvatice.  Poate fi surpinsă aproape orice formă de viaţă submarină: balena rechin , broaşte ţestoase, manta rays sau dugon.

Un alt motiv pentru a vizita  Filipine sunt nenumăratele festivaluri. Fiecare oraş are un călăuzitor spiritual şi fiecare din ei are o zi în care este sărbătorit. De asemenea sunt  festivaluri care durează câte şapte zile precum festivalul Ati-Atihan din Kalibo. Paştele este de asemenea un eveniment important în această ţară.

Datorită numeroaselor insule Filipine este înzestrată cu mii de km de coastă. Plajele sunt deopotrivă populare şi râvnite de marea majoritate precum cele din Boracay şi Cebu  dar şi retrase şi liniştite în sudul Visayas şi îm jurul Palawanului.

Satele tribale. În Filipine sunt mai mult de 100 de grupuri culturale şi aproximativ jumătate din acestea au caracteristici distincte. Cel mai cunoscut astfel de grup este Ifugao, cultura ţi tradiţiile lor sunt incă vii. Acaesta se naşte şi creşte în jurul teraselor de orez din Banaue.

Numeroase insule din Filipine sunt străbătuţi de munţi vulcanici o parte din ei fiind destul de activi începând cu 1980. Cei mai accesibili sunt Muntele Pinatubo a cărui ultimă erupţie a fost în 1991 şi Vulcanul Taal care n-a mai erupt din 1977.

Parcul Naţional "100 de insule" cuprinde, de fapt, 123 insule micute, cu marginile săpate straniu de ape, ajungând să aibă forma unor ciupeci; pot fi vizitate într-o călătorie de neuitat cu caiacul. Cele mai populare printre turişti sunt insula Quezon, Insula Guvernatorului şi Insula Copiilor.

 

Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®