Plecări garantate - Etiopia

 
Capitala: Addis Abeba
Suprafaţa: 1.127.127 km² 
Limba oficială: amharică
Moneda naţională: birr
 
Pitorească, foarte culturală şi casa creştinilor ortodocşi, Etiopia nu a fost niciodată colonizată în mod formal de vreo putere din vest.
 
Din punct de vedere cultural, Etiopia deţine cel mai mare număr de situri UNESCO, mai multe decât oricare ţară de pe continentul african. Aceasta e celebră mai ales datorită locaţiilor istorice din nord precum bisericile cioplite în piatră din Lalibela, castelul din Gondar, mănăstirile lacului Tana sau obeliscul din Axum.
80 de grupuri etnice diferite trăiesc astăzi în Etiopia, cele mai predominante fiind Oromo (34,5%) şi Amhara (26,9%), ambele vorbind limbi afro-asiatic.
 
Etiopia este de asemenea, unul dintre cele mai vechi situri ale existentei umane cunoscute de oamenii de ştiinţă de astăzi, având unele dintre cele mai vechi urme ale umanităţii.
 
Pe lângă o cultură impresionantă, Etiopia deţine un potenţial natural cât se poate de contrastant: cascade şi izvoare vulcanice calde, unii dintre cei mai înalţi munţi din Africa aflaţi la peste 4.500m precum şi o mare parte din ţară situată la peste 1.500m sub nivelul mării, cea mai mare peşteră din Africa (la Sof Omar), un număr impresionant de râuri dar şi o porţiune (în Afar) cu cea mai mare temperatură anuală de pe glob.
 
Etiopia se mai mândreşte şi cu faptul că este considerată a fi locul de provenienţă a bobului de cafea. În prezent, aceasta este prima în topul producătorilor de cafea din Africa, întreţinând 25 % din populaţia ţării prin exportul ei.
 
Nu vă gândiţi să mergeţi în Etiopia pentru a vă relaxa pentru că această ţară vă va ţine într-o continuă mişcare, fie că veţi participa la ceremonialuri religioase vechi de 1.000 ani, veţi interacţiona cu cele mai fascinante triburi din Africa sau veţi vizita bijuteriile culturale ale ţării.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®