Africa - Egipt

 
Capitala: Cairo
Suprafaţa: 1.002.452 km² 
Limba oficială: arabă
Moneda naţională: liră egipteană
 
Egiptul este probabil cea mai veche destinaţie turistică din lume. Deţinător al unei comori de neasemuit, alcătuită din monumente şi situri antice, al unei culturi moderne vii şi al unui mediu natural de o deosebită frumuseţe, Egiptul nu înseamnă doar mai multe destinaţii turistice într-una singură. În funcţie de înclinaţiile fiecăruia, poate fi un spaţiu în care să plonjezi în trecutul faraonilor, o privelişte tulburătoare a deşertului şi a recifelor de corali, o iniţiere plină de viaţă în universul arab, sau o combinaţie între oricare dintre aceste posibilităţi.
 
Potrivit stategiilor occidentale, Egiptul este o ţară ,în curs de dezvoltare´, ceea ce înseamnă că este considerată puţin rămasă în urmă. Dacă este adevărat, nu e de mirare căci din clipa în care Cleopatra s-a stins din cauza unei muşcături de viperă, iar Egiptul a ajuns pe mâna Romei, această ţară a fost neîncetat sub dominaţie stăină, secătuită de finanţe şi resurse. Situaţia s-a schimbat doar odată cu revoluţia din 1952. După aceea, sub conducerea carismaticului preşedinte Gamal Abdel Nasser, Egiptul a devenit centru al diplomaţiei în lumea arabă, rol pe care îl deţine şi astăzi.
 
Aproximativ un sfert dintre egipteni locuiesc în Cairo. Potrivit ONU, aceasta este cea mai populată zonă urbană din lume, numărul locuitorilor situându-se undeva între 13 şi 17 milioane.
 
Dintre Cele 7 Minuni ale Lumii Antice, doar piramidele din Egipt au supravieţuit până azi, aşa că, piramidele din Gizeh şi Sfinxul este destinaţia obligatorie pentru orice vizitator al acestei ţări. Pentru a vedea celebra mască de aur a lui Tutankhamon trebuie să ajungi la Muzeul Egiptean din Cairo, iar doza de literatură arabă vă va fi administrată de impresionanta Bibliotecă din Alexandria. Arida Vale a Regilor cu ale sale temple mortuare este considerată a fi unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume, un loc care abunda de turiştii pe tot parcursul anului.
Recifele de corali din Marea Roşie sunt nestemata din coroana de bogăţii a naturii din Egipt.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®